fredag 7 januari 2011

Vasaloppsleden juni 2010


I somras gick vi på Vasaloppsleden igen. Vi gick från Tennängskojan tillbaks till Berga By i Sälen. En sträcka på knappt 30 km.

För några år sedan gick Janne hela Vasaloppet på två dagar. 46 km första dagen och 44 km andra dagen. Jag åkte bil och mötte upp honom lite då och då. När han kom till Mora stod jag vid Vasaloppsmålet med min egenhändigt gjorda blomsterkrans.

                          Mannflogården   http://www.mannflogarden.com/

Vi bodde på Mannflogården igen. Ett underbart litet B&B som ligger perfekt intill Vasaloppsstarten. Vill man ha självhushåll går det också bra! Västerdalälven går precis bakom huset. Där har jag fått sett bäver vid två tillfällen!


Vandringen går genom skiftande natur. Det växlar något oerhört. Ena stunden är det låg tallskog med mossa, nästa stund är det riktig trollskog med höga granar. Över myrarna ligger det spänger som man går på. Jämte växer hjortronen svåråtkomligt!




Vi var inte ensamma på vår vandring, men som tur var så fick vi inte sällskap med björnen som gått precis innan oss!


                          Avtryck från en björntass


Vi hade två dagar att välja på för vandringen. Vi väntade en dag för att slippa regn. Dag två var solig och varm. Men eftersom det var mjukt och vått i marken så upptäckte vi björnspåren. Lite skrämmande var det! Men chansen att få se björn är minimal. De är väldigt skygga.

                               Leden är välmarkerad så det är inte svårt att hitta


                          En fikapaus vid en bäck (fotograf: Janne)

När man inte vandrar hela leden utan delar upp den, så måste man ha lite hjälp. Det går inga bussar längre mellan Sälen och Mora. Vi ordnade skjuts med vår hyresvärd. Han körde oss till Tennäng och så gick vi tillbaks. Men många går leden med större packning och ligger över i stugorna som finns utmed leden.

Längtar till sommaren då man kan vara ute och njuta!

2 kommentarer:

  1. Hej Lena!
    Hittade till din blogg då den dök upp som en refererande site till oss. Vad kul att se bilder från era vandringsresor!
    I år har vi renoverat en av lägenheterna till ett "riktigt" dubbelrum, kanske vill ni prova att bo där nästa gång. Titta gärna in på vår nya hemsida, där ni också kan, om ni vill, lämna en kommentar och länk till er vandringsblogg. :-)

    mvh//Catrin & Thomas, Mannflogården

    SvaraRadera
  2. Hej på er!

    Kul att ni hittade hit! Så bra att det fungerar som referens till er sida med! Dubbelrummet ser sååå fint ut...det får bli det någon gång i framtiden! Mvh Lena

    SvaraRadera