torsdag 6 januari 2011

Amalfikusten oktober 2010

I början av oktober så åkte min man och jag tillsammans med ett par vänner till Amalfikusten i Italien. Vi bodde i Maiori. Vi åkte med en resebyrå som arrangerar vandringsresor. Det är bekvämt på många sätt att åka så. Man vandrar med en guide och det står alltid en buss som tar dig till och ifrån vandringarna. Nackdelen är att det är ganska många människor med och alla är inte lika vana vid att vandra. Så vi som ville gå lite snabbare fick vänta länge emellanåt, för att gruppen skulle samlas ihop. En del av vandringarna var också lite för korta för vår smak. Men så vackert där var! Jag kom på mig själv säga: -Så vackert här är! minst 50 gånger varje dag! Vi hade dessutom en otrolig tur med vädret!

                          Maiori

En av dagarna gick vi på "Gudarnas stig". Vi vandrade från Positano upp till byn Bomerano. På vägen passerade vi byn Nocello där vi dukade upp picknick vid ett litet torg.


                                Positano
                            
                     Vandringen på "Gudarnas stig" har börjat


                     Utsikt från "Gudarnas stig"

Jag kommer att återvända till Amalfikusten. Dels för den underbara naturen men också för den goda maten och de trevliga människorna.

1 kommentar:

  1. Hej
    Kan inte annat att hålla med om att vandring är superhärligt och inte minst vandring på Amalfikusten. Nästa gång kan du testa att åka med WI-Resor, då erbjuds du två vandringar av olika svårighetsgrad varje dag, så du inte behöver vänta så mycket på de som vill vandra kortare sträckor. Se mer på hemsidan: http://www.wiresor.se/vandringsresor.html
    /niklas

    SvaraRadera